Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Ronde van Drenthe deelt kado's uit in ziekenhuizen

Een delegatie van het bestuur en medewerkers van de Ronde van Drenthe bezocht de afgelopen weken de afdelingen oncologie en urologie van de Treant Ziekenhuizen in Hoogeveen en Emmen en ‘t Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen dat is geïntegreerd in het UMCG. En ze kwamen niet met lege handen! Een groot aantal wensen kon worden ingewilligd. 

Zo waren er het inmiddels traditionele (ambulance)fietsje. (in Groningen is er inmiddels sprake van een compleet Ronde van Drenthe fietsjespark) Ook aan de aankleding van de ziekenhuizen was gedacht. Naast verschillende prachtige vazen met zijde bloemen en een schilderij bood de Ronde van Drenthe mokken aan voor het personeel en uiteraard ontbrak ook de warme handdruk niet in de vorm van de Ronde van Drenthe ovenwant.

Ook trakteerde de Ronde van Drenthe op speciale boxen gevuld met stroopwafels. De beroemde Drentse keitjes bij de koffie zorgden voor nog meer Drentse gezelligheid. Barbara Baijens, Coördinator Fondsenwerving van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, vertelde het één en ander over de geschiedenis van het UMCG in het algemeen en het Beatrix Kinderziekenhuis in het bijzonder. Ze benadrukte nogmaals het belang van een dergelijk ziekenhuis voor het Noorden en sprak de hoop uit dat de Ronde van Drenthe ook volgend jaar weer een bijdrage wil leveren.

De actie werd mede mogelijk gemaakt door de deelnemers aan de Ronde van Drenthe Toerversie. Deze vond dit jaar onder goede weersomstandigheden plaats. De deelnemers genoten van de tocht en dankzij hun deelname ondersteunden zo ook nog eens de actie t.b.v. de ziekenhuizen. Vanwege stikstofperikelen reden er dit jaar tijdens het wielerevenement zelf nog maar vier VIP-bussen. In ‘normale’ jaren waren dat er altijd rond de vijftien. De verloting in de bussen leverde desalniettemin een mooi bedrag op dat ook weer bestemd was voor de actie t.b.v. Drentse Ziekenhuizen en het kinderziekenhuis van het UMCG Groningen.

Uitslag verloting: in de bussen zijn de winnende nummers 15 - 25 - 60, Voor de sponsoren 6 - 24 – 84. De winnende rugnummers van de toertocht 2024 zijn: 16 - 55 - 109.  Winnaars kunnen zich melden via tel. 06-53738808 of per mail: mail@rondevandrenthe.nl (wel uw telefoonnummer vermelden!)

Het is de bedoeling om de Alternatieve Albert Achterhes Toerversie en de actie t.b.v. de ziekenhuizen volgend jaar uit te breiden. Het is dan precies 65 jaar geleden dat de 1e editie van de Ronde van Drenthe werd verreden. De toerversie staat op het programma in het weekend van 15 en 16 maart 2025. Fietsers zet die data in uw agenda, de ziekenhuizen kijken er nu alweer naar uit!

 

      

Foto: Gerrit Boer     

         

Foto: Bennie Wolbers